Gorily

27. listopadu 2006 v 15:27 |  *Zvířata*
Výška:1,5 metrů
Hmotnost:70-210 kilogramů
Výskyt:střední Afrika
Největší hrozba:pytláctví
Potrava:plody,listy,semena,malí živočichové
Gorily jsou největší žijící primáti.Žijí v pralese.Jsou aktivní přes den.Dominantní savec má
stříbrná záda a je otcem většiny mladých goril.Samice,která porodila,přejde k jinému
samci jen tehdy,byl-li její partner zabit.Mládě zůstává u matky 4 roky.Samec chrání
skupinu 5-20 jedinců křikem,bušení do prsou,poskakováním a válením rostlin a stromů.
Když to nestačí,s řevem zaútočí na protivníka,praští ho a kousne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama